NM 2017: Veien til Bislett går via Rolland i Bergen og Frogner i Oslo

Det nærmer seg en historisk NM finale på Bislett den 8. juli. For å gjøre seg fortjent til å spille på Bislett, skal fire lag måle krefter atter en gang. Begge semifinalene spilles søndag 2. juli.

Frogner stadion, søndag kl. 14 – «The battle of Oslo» – igjen

Vålerenga Trolls og Oslo Vikings er Norges eldste klubber og har vunnet NM 10 ganger hver. Da disse lagene møttes i årets serie, i den etter hvert tradisjonelle 16. mai-kampen, var Vikings sterkest. Trolls tok en borteseier mot Åsane Seahawks 17. juni.

Vikings har vært sterke i årets sesong, med et godt forsvar og presist angrep. Troppen til Trolls teller mange unge spillere, som lover godt for fremtiden. Kampene mellom byrivalene er alltid fulle av nerver, og ingen kan se bort fra at Trolls kan overraske seriemesterne på søndag.

Rolland stadion, søndag kl. 15 – Sjøhauker mot Grunnlovsmenn

Eidsvoll 1814s er Norges mestvinnende klubb siden år 2000, med 9 NM gull i denne perioden og også deltagelse i finalen de siste 4 årene. Åsane Seahawks er årets Espen Askeladd, som spiller sin første sesong på høyeste senior-nivå. De tok 2. plass serien foran nettopp Eidsvoll.

Sist Eidsvoll dro til Bergen ble oppgjøret en «gyser» til siste spilleminutt. Kampen den 11. juni fikk alt man kan ønske seg av spenning da Åsane til slutt seiret med sifrene 26-20. Det er duket for et jevnt og spennende semifinaleoppgjør på Rolland, utenfor Bergen.

Vi ønsker alle fire lag lykke til i årets semifinaler!