NM 2018: Presenterer finalelaget Åsane Seahawks

Vi er spente på NM-finalen for senior og gleder oss masse til lørdag. Vi har stilt lagene tre spørsmål for å sjekke stemningen i forkant av kampen – her hører vi fra Åsane Seahawks:

Bislett stadion står sterkt i den norske tradisjon som en del av folkesjela og i idrettsnorges folkeminne. Hva betyr det for dere å spille amerikansk fotball, NM-finale, på Bislett stadion?
Vi ser fram til å spille NM finale på en av Norges mest tradisjonsrike arenaer. Vi mener det er en god strategi å legge finalen i amerikansk fotball til en så kjent arena for idrettsnorge. Vi håper det er med å skape blest rundt sporten vi alle elsker så høyt og gleder oss til å ta inn atmosfæren og stemningen på lørdag.

Hva betyr det for deg/din klubb/deres spillere å være her – et av de to beste lag i Norge – hvordan føles det å ha sjansen til å bli årets Norgesmestere?
Åsane Seahawks har hatt et klart mål fra vi startet opp et seniorlag igjen om å skape et konkurransedyktig lag som kunne slå fra seg i Eliteserien. Etter to andreplasser i serien og tap i semien ifjor er vi endelig klar for å kjempe om retten til å kalle seg Norgesmester og heve pokalen. Det er første gang et Bergenslag har kommet til NM finalen og vi ser fram til en hard kamp mot et tradisjonsrikt lag som Oslo Vikings.

Hva er «oppskriften» deres? Hvordan har dere jobbet for å komme dere hit?
Vi har prøvd å utvikle våre spillere og trenere ved å bringe inn eksterne ressurspersoner i form av trenere og importspillere. Det viktigste for oss i disse prosessene har vært at våre spillere og faste trenerpersonell skal sitte igjen med økt kunnskap og fotballforståelse og igjen kunne bringe dette videre til våre juniorprogram. I tillegg tror vi på at man spiller som man trener og ingen trener hardere enn oss.

Kick-off kl.17.00, lørdag 7. juli