NM 2018: Presenterer finalelaget Åsane Seahawks

Vi er spente på NM-finalen for senior og gleder oss masse til lørdag. Vi har stilt lagene tre spørsmål for å sjekke stemningen i forkant av kampen – her hører vi fra Åsane Seahawks:

Bislett stadion står sterkt i den norske tradisjon som en del av folkesjela og i idrettsnorges folkeminne. Hva betyr det for dere å spille amerikansk fotball, NM-finale, på Bislett stadion?
Vi ser fram til å spille NM finale på en av Norges mest tradisjonsrike arenaer. Vi mener det er en god strategi å legge finalen i amerikansk fotball til en så kjent arena for idrettsnorge. Vi håper det er med å skape blest rundt sporten vi alle elsker så høyt og gleder oss til å ta inn atmosfæren og stemningen på lørdag.

Hva betyr det for deg/din klubb/deres spillere å være her – et av de to beste lag i Norge – hvordan føles det å ha sjansen til å bli årets Norgesmestere?
Åsane Seahawks har hatt et klart mål fra vi startet opp et seniorlag igjen om å skape et konkurransedyktig lag som kunne slå fra seg i Eliteserien. Etter to andreplasser i serien og tap i semien ifjor er vi endelig klar for å kjempe om retten til å kalle seg Norgesmester og heve pokalen. Det er første gang et Bergenslag har kommet til NM finalen og vi ser fram til en hard kamp mot et tradisjonsrikt lag som Oslo Vikings.

Hva er «oppskriften» deres? Hvordan har dere jobbet for å komme dere hit?
Vi har prøvd å utvikle våre spillere og trenere ved å bringe inn eksterne ressurspersoner i form av trenere og importspillere. Det viktigste for oss i disse prosessene har vært at våre spillere og faste trenerpersonell skal sitte igjen med økt kunnskap og fotballforståelse og igjen kunne bringe dette videre til våre juniorprogram. I tillegg tror vi på at man spiller som man trener og ingen trener hardere enn oss.

Kick-off kl.17.00, lørdag 7. juli

NM 2018: Presenterer finalelaget Oslo Vikings

Vi er spente på NM-finalen for senior og gleder oss masse til lørdag. Vi har stilt lagene tre spørsmål for å sjekke stemningen i forkant av kampen – først ut er Oslo Vikings:

Bislett stadion står sterkt i den norske tradisjon som en del av folkesjela og i idrettsnorges folkeminne. Hva betyr det for dere å spille amerikansk fotball, NM-finale, på Bislett stadion? Oslo Vikings synes det er rett strategi å legge NM-finalen til en tradisjonsrik stadion, og ser frem til å spille kampen i flott atmosfære. For våre spillere, øvrige medlemmer og klubben som helhet er Bislett en optimal stadion å spille på.

Hva betyr det for deg/din klubb/deres spillere å være her – et av de to beste lag i Norge – hvordan føles det å ha sjansen til å bli årets Norgesmestere? Oslo Vikings søker alltid etter å vinne mesterskap på seniornivå. Et nasjonalt mesterskap er billetten til å få spille mot de nasjonale mesterne i Europa, og vi vil fortsette reisen vi startet på i år. Derfor er det viktig for spillerne og klubben å vinne årets NM. Vi går til kampen med ydmykhet og respekt for vår motstander, men målet er klart.

Hva er «oppskriften» deres? Hvordan har dere jobbet for å komme dere hit? Vår oppskrift er enkel. Oslo Vikings skal alltid jobbe mer og smartere enn våre motstandere. I norsk sammenheng har vi greid dette, men om vi skal ta steg i europeisk sammenheng må vi jobbe enda mer og smartere.

Kick-off kl.17.00, lørdag 7. juli

NM 2018: Finalen sendes på Viasport+

Dette er andre året vi har sikret oss muligheten til å arrangere NM-finalen for senior på Bislett Stadion i Oslo. Arenaen som er mest kjent for friidrett og Bislett Games byr også på seg selv som et flott sted for amerikansk fotball. Det er godt tilrettelagt for filming og TV-produksjon og det er en glede å kunne si at vi nå har inngått en avtale med Viasat for TV-sending av årets NM-finale.

Viasport+ sender NM-finalen samme kveld som den spilles og vi er skikkelig gira!
Dette er den samme kanalen som har rettigheter til NFL i Norge og vi er veldig heldige som i tillegg får med oss deres NFL-kommentator Bård Strøm i studio. Det blir intervjuer både før, under og etter kampen, og vi satser på å produsere programmet som en live-sending slik at opplevelsen blir så god som mulig for de som ikke har anledning til å være tilstede på Bislett Stadion. Sendingen vil også gå i reprise på Viasport+ i løpet av sommeren, i tillegg til at den blir gjort tilgjengelig på ViaFree. Det er 1 million abonnenter som har tilgang til Viasport og vi gleder oss til å dele kanal med NFL.

Følg med på ViaSport+ kl. 21.00, lørdag 7.juli for NM-finalen i amerikansk fotball senior

NM 2018: Tailgate-party før finalekampen!

FRA KL. 13 VED INNGANG 1 PÅ BISLETT STADION LØRDAG 7. JULI

Tradisjon, grill, god stemning og bra musikk. For mange amerikanere er tailgate-party nesten like viktig som fotballkampen. Flere idretter har adoptert konseptet, men tradisjonene er desidert sterkest for fotballen. Og når vi da inviterer til finale i norgesmesterskapet, så inviterer vi selvfølgelig også til tailgate-party!

Tailgating er en tradisjon som har utviklet seg siden 1800-tallet – fra kurver med mat og piknik på parkeringsplasser, til mobile kjøkken og oppdekking med bord og stoler. Bevegelsen skjøt virkelig fart etter hvert som biler ble mer og mer vanlig i USA, da man kunne bruke «tailgate»-en, altså lemmen på en pick-up, til å sitte på eller som bord. Nå er tailgate-festen en viktig del av opplevelsen som kommer med amerikansk fotball. Det er vanlig med live musikk, spill, moro, og selvfølgelig, grilling ved tailgaten.

Vi har tatt det litt lenger enn bagasjerommet og stiller opp med kjempe-grill, salgsboder, konkurranser og bra musikk. Dette blir rett og slett en skikkelig god fest før dørene åpner til kamp på Bislett stadion. Det er dessverre ikke mulig å ta med engangsgrill e.l. grunnet brannforskrifter, men vi lover å stille med smakfull mat! Inngang er gratis og arrangementet er rusfritt. Klubbene våre har også anledning til å selge klubb-effekter etter avtale med oss – de kan ta kontakt på nm@amerikanskfotball.com.
Vi minner om at billettsalget til kampen åpner kl. 15.00, og at både billettluken og publikumsinngangen til kampen er på samme sted som tailgate-party.

Velkommen!

NM 2017: Give aways!

Fra vår sponsor All American Sports har vi fått en rekke fete give aways. Vi kommer til å trekke blant annet gavekort til allamericansports.no på billettnummer, så ta vare på billetten. Vinnerne annonseres i pauser i kampen.
Videre deler vi ut premier på uhøytidelige konkurranser under tailgate. En av aktivitetene er en Kahoot-quiz, lørdag kl. 16. Anbefaler alle å laste ned Kahoot på forhånd og være med på quiz-moro.

Tailgate og kiosk tar Vipps og bankkort.

NM 2017: Tøffe kamper i semifinalene

Se høydepunkter fra semifinalene her.

I semifinalekampen mellom Oslo Vikings og Vålerenga Trolls, så det på papiret ut som de ubeseirede seriemesterne Oslo Vikings kunne få en grei vei til finalen. Men da våknet Vålerenga Trolls. De gav publikum en fantastisk oppvisning og seriemesterne noe å tenke på. Ved utgangen av tredje periode stod det 21-07 til Vikings. Seks minutter senere var stillingen 24-25 til Trolls! Vikings mobiliserte og vant til slutt 39-32. 42 poeng tilsammen i 4. periode – wow.  «Battle of Oslo» ble utrolig spennende, og Trolls har nå enda flere fans – fra hele byen.

I Bergen møttes Åsane Seahawks og Eidsvoll 1814s. Tre ganger tidlig i kampen fikk 1814s sitt angrep lov å starte innenfor Åsanes 30. yard linje. Det gav 3 touchdowns på løp av Michael Hall. Denne import-amerikaneren er sterk, og stoppet ikke før han hadde 6 TDs. Dette ble tungen på vektskålen i en kamp hvor de to lagene egentlig matcher hverandre godt. 27-44 til Eidsvoll. Eliteserielaget til Åsane Seahawks har uansett hatt en fantastisk reise på kort tid, takk for kampen!

Fotball-Norges argeste rivaler møtes nå til nok en NM-finale. Oslo Vikings mot Eidsvoll 1814s. Lørdag kl. 18.30. Be there!

NM 2017: Veien til Bislett går via Rolland i Bergen og Frogner i Oslo

Det nærmer seg en historisk NM finale på Bislett den 8. juli. For å gjøre seg fortjent til å spille på Bislett, skal fire lag måle krefter atter en gang. Begge semifinalene spilles søndag 2. juli.

Frogner stadion, søndag kl. 14 – «The battle of Oslo» – igjen

Vålerenga Trolls og Oslo Vikings er Norges eldste klubber og har vunnet NM 10 ganger hver. Da disse lagene møttes i årets serie, i den etter hvert tradisjonelle 16. mai-kampen, var Vikings sterkest. Trolls tok en borteseier mot Åsane Seahawks 17. juni.

Vikings har vært sterke i årets sesong, med et godt forsvar og presist angrep. Troppen til Trolls teller mange unge spillere, som lover godt for fremtiden. Kampene mellom byrivalene er alltid fulle av nerver, og ingen kan se bort fra at Trolls kan overraske seriemesterne på søndag.

Rolland stadion, søndag kl. 15 – Sjøhauker mot Grunnlovsmenn

Eidsvoll 1814s er Norges mestvinnende klubb siden år 2000, med 9 NM gull i denne perioden og også deltagelse i finalen de siste 4 årene. Åsane Seahawks er årets Espen Askeladd, som spiller sin første sesong på høyeste senior-nivå. De tok 2. plass serien foran nettopp Eidsvoll.

Sist Eidsvoll dro til Bergen ble oppgjøret en «gyser» til siste spilleminutt. Kampen den 11. juni fikk alt man kan ønske seg av spenning da Åsane til slutt seiret med sifrene 26-20. Det er duket for et jevnt og spennende semifinaleoppgjør på Rolland, utenfor Bergen.

Vi ønsker alle fire lag lykke til i årets semifinaler!

NM 2017: Pre-game tailgate-party!

Forbundet og Osloklubbene Vålerenga Trolls og Oslo Vikings inviterer til tailgate-party i forkant av NM-finalen på Bislett, det loves både grill og god stemning.

Vi byr opp til fest

8. juli kl. 15.00 starter vi fotballfesten med tailgate-party ved inngang 1 på Bislett Stadion.
Vi tar med grillen og musikkanlegg, og kjører i gang med konkurranser og give-aways.
Sesongens to beste lag møtes i kampen om tittelen «Norgesmester 2017».
En tittel som bærer med seg svette, blod, tårer og ikke minst en intens, men god stemning.

Men hva er egentlig tailgate?

Tailgate er en amerikansk tradisjon og sosial happening hvor fans og tilskuere samles rundt fotballarenaen i forkant av kampen. Her blir det spilt musikk, og delt god mat og drikke blant de oppmøtte. En tailgate er den ned-fellbare lemmen på en pick-up. «Tailgating» er originalt at man satt på denne eller brukte denne som bord. «Tailgating» blir i USA forbundet med at man gjør dette rundt og i bagasjerommet/ lasteplanet på bilene, og derfor «tailgater».
Vi kommer riktig nok ikke til å gjøre dette fra et bagasjerom på en bil, men tar med de samme tradisjonene til Bislett for å skape litt «Super Bowl» stemning!

Og dette foregår ute? Hva med været?

Det er sommer og vi håper på fint vær, men har også god plass under tak dersom det skulle regne. La ikke det være en stopper for om du velger å delta eller ikke – her blir det moro uansett!

Tailgate-party er gratis og rusfritt. Dugnadsklubbene Vikings og Trolls står for grillingen, og det blir anledning til å kjøpe både mat og drikke. Det er dessverre ikke mulig å ta med engangsgrill e.l. grunnet brannforskrifter, men vi lover å stille med smakfull mat!
Vi minner om at billettsalget åpner kl 17.00, og at både billettluke og innslipp til kampen er ved inngang 1, samme sted som tailgate.

Vi gleder oss masse, så da mangler det bare at du også blir med på en utrolig bra kveld!

NM 2017: Avtalen i boks, vi kjører NM-finale i Oslo!

Det er en stor glede å kunne ønske velkommen til en NM-finale på Bislett Stadion i år. Og det gleder oss like mye å kunne ønske velkommen til live-sending av kampen på TV2 Sportskanalen slik at alle som ikke har mulighet til å være i Oslo allikevel kan få sett kampen, enten i beste sendetid eller i etterkant på TV2 Sumo.

Nå står vi foran sesongens siste innspurt og jobber på spreng for at dette skal bli en knall avslutning for alle. Vi håper at det er mange spente sjeler som ønsker å dele finaledagen med oss på Bislett for å heie frem årets to sterkeste lag!

Vi sees 8. juli 😉