Vålerenga Trolls

Vålerenga Trolls ble grunnlagt i 1983 under navnet Oslo Trolls, av en kameratgjeng fra Oppsal og Lambertseter. Laget er dermed eldst i Norge hva gjelder organisert amerikansk fotball og har på mange områder vært pågangsdrivere for utvikling av idretten. Det var allikevel ikke før sin storhetstid på 90-tallet at laget ble en del av Vålerengens Idrettsforening.

Trolls begynte tidlig å fokusere på junioraktivitet og har vært blant de første klubbene med aktivitet hver gang det har blitt startet opp med amerikansk fotball for nye grupper. De nyeste tilskuddene på stammen er klubbens damelag, som er ledende i Norge, og et U11-lag som er startet opp nå i vår. Trolls er den eneste klubben i Norge med lag i alle serier, og stiller også med to seniorlag i serien.

Norges eldste klubb har hatt mange oppturer og nedturer i løpet av årene, og vant sist NM-finalen i 2003. Likevel er Vålerenga Trolls fortsatt en av de mestvinnende klubbene i eliteserien, med ti NM-gull. På juniornivå er Trolls alltid å regne med, og er regjerende mestere på eldste juniornivå (U19) fire år på rad. Kjernen i dagens seniorlag har bakgrunn fra aldersbestemte lag i klubben.